Ordförande har ordet

2023-10-22

Lite om den senaste tiden i föreningen.

Vi har blivit inbjudna till en arrangerad tträning genom Bison 4 november i Falköping. TBF har fått 3 platser till sitt förfogande. Styrelsen har utsett Tommy, Zvonko och Thor-Allan att åka dit och ta till sig denna aktivitet för att sedan försöka utöva detta i vår förening.

Det är den meriterade Joachin "Pimmen" Andersson från

Malmö Coccanelle CPC  som håller i denna träning. 

Han har meriter som många SM och landslagsspelare i många år.

Seniormässan 5 oktober blev riktigt bra tyckte vi som var där för vår förening. Många nyfikna och som visade intresse. Samtidigt hade vi möjligheten att välkomna besökarna till "OPPET HUS" i boulehallen 21 oktober mellan 10-14.

Det var ett mycket tråkigt ock kallt väder denna dag. Det kom 8-10 personer som  provade på att spela samt fika. Det var 10-12 föreningsmedlemmar på plats ocg hade det mycket trevligt med spel och fika och mycket prat och skratt = Trevlig dag.

Sparbanksserien har startat med 1:a omgången. Samtliga 3 matcher slutade 5-4 vilket visar en kommande jämn serie.

Novemberfajten är fulltecknad redan = 16 lag. Spelas inomhus.

Månadslotteriet fortsätter i vanlig ordning.

Oktoberdragning 2 november. 

Allt för denna gång

Vi ses o hörs 

Thor-Allan

------------------------------------------------------------------------------------------

2023-09-18

Lite kortfattat vad som har hänt de senaste 3-4 månaderna.

Utomhussäsongen startar och utebanorna görs iordning.

Månads-fajterna fortsätter i vanlig ordning. Juni spelas , Juli spelas semester-fajten bland medlemmar i föreningen. Augusti-fajten ställs in pga. regnvarsel. 28 lag anmälda. Det kom inte en droppe regn den dagen. September-fajten kom det 28 lag, kul kul.

Seriespele startar och första sammandraget blir i Wrågården Falköping. TBF spelar i Div. 5. Vi förlorar samtliga matcher, tyvärr.

Andra sammandraget går i Övrarp Dalsjöfors. Vi spelar 2 omgångar och förlorar bägge, tyvärr. Det blir att vi åker ner till Div. 7. Nya friska tag nästa år. Fler licensierade spelare hoppas jag på. Föreningen har ju fått några nya medlemmar och hoppas på fler.

14 september hölls det ett medlemsmöte där det kom 24 medlemmar. Olika saker informerades det om bla. ekonomi, Sparbanks-serien, byte till LED lampor i serveringen. Inform. om att Vätternklotet troligtvis startar maj 2024. Thor-Allan jobbar på det. Det gick igenom en del skrivelser om att ändra på träningstider och när Sparbanksseriens matcher skall spelas. Det togs ingen notis på det så allt fortsätter som tidigare år.

5 oktober blir det Seniormässa i Bibliotekshuset samt Disponentvillan kl. 10 - 17. TBF skall närvara för att visa att vi finns och att vi har en bra verksamhet i Tidaholm. 6 personer ställer upp på detta. 

16 september hölls det KM Trippel. Det var tyvärr endast 7lag anmälda. Tyvärr får ett lag W.O. i alla 4 omgångar som det spelades. Eva, Tommy och Kurt vann alla sina matcher - GRATTIS

23 september beräknas det att det skall hållas BOULEKUL med 3 matcher korta omg. därefter grillning och samkväm.

Sparbanks-serien beräknas komma igång V 42.

Föreningen har haft sina fyra KM under året. Det är singel, dubbel, trippel samt 80+.

En medlem har lyckats vinna alla sina tre möjligheter.

Det är Tommy "Vreten"Svensson, GRATTIS Tommy.

Månadslotteriet fungerar bra vilöket gen en bra inkomst till föreningen. 

Tack alla medlemmar för att Ni stöttar vår fina förening.

Tack för denna gång.

Vi ses o hörs 

Thor-Allan


2024-03-22

Nu är årsmötet tillända. 36 medlemmar var på mötet vilket visar att medlemmarna är intresserade av föreningen och dess framtid. Medlemsantalet i dagsläget är 54.                Alltså 70% av medlemmarna kom = fantastiskt.Årsmötet flöt mycket bra tack vare vår ordf. Roland Samuelsson, ett stort tack till honom. Britt redogjorde för ekonomin som under kontroll. Verksamheten framöver ser bra ut. 10-12 Månadsfajter, Vättern-klotet, 5 KM, Tidaholms Sparbanksserie. Kanske någon ny tävlingsserie i föreningen. Göstas minne i slutet av året. I dagsläget har föreningen 11 licencierade spelare som skall spela Veteranserien div. 7. Taktik och teknikträning kommer att hållas på vårkanten av Mattias Thorell, återkommer med datum.

Vad det gäller fastigheten så är det litet som måste åtgärdas till våren. Utomhusbanorna och borden skall underhållas.

Vill tacka Hillevi Johansson för ett fantastiskt bra jobb i styrelsen i 8 år.

Välkomnar Kerstin Bender in i styrelsen.

Välkomnar även Zvonko och Kerstin in i Tävlingskommittén.

Slutar med att hoppas jag inte har glömt någon ny som valts in som förtroendeman.

Vi skall vara rädd om vår fina förening och det gäller att hjälpa varandra och hålla ihop.

Tack för att Ni gav mig nytt förtroende 1 år till.

Vi ses 

Thor-Allan

--------------------------------------------------------------------


2024-01-10

God fortsättning alla boulespelare.

Förra året 2023 blev ett som vi i styrelsen ser som ett lyckat år. Både ekonomiskt och funktionsmässigt för föreningen. Vi lade en 0 budget och det slutade med minus 2.400:-. Ändå hade vi en oförutsedd utgift på 45.000:- då kompressorn för bergvärmen slutade fungera. Isoleringen av vindbjälklaget har givit effeft som märks på elräkningen. Jämför man årsräkningarna från 2022 och 2023 så är den lägre med drygt 6.000:-.

Medlemsantalet ligger stabilt. Naturligtvis önskar vi att det kommer fler medlemmar som vill spela boule.

Vad det gäller tävlingar så har TBF haft 11 månadsfajter, 5 KM, deltagit i Distriktsserien för Veteraner, Tidaholms Sparbanksserie22-23, samt där de 9 licensierade spelarna varit ute och representerat TBF. Föreningen har genomfört "Göstas Minne" där deltog 30 personer med spel och samkväm.

I år 2024 hoppas jag att det fortsätteratt vara  en väl fungerande förening med deltagande i olika tävlingar samt att TBF arrangerar egnalicensierade tävlingar. Attt medlemmarna ställer upp med allt som måste göras för att hålla igång Tidaholms Bouleförening TBF.

Nytt år, nya möjligheter.

Väl mött 

Thor-Allan

---------------------------------------------------------------------------------